Zware rugblessure Nicole Beukers

//Zware rugblessure Nicole Beukers

Roeister Nicole Beukers uit Leiden heeft een zware blessure aan haar rug opgelopen. De winnares van olympisch zilver in Rio de Janeiro in de dubbelvier kreeg tijdens een training zoveel last van haar rug dat ze per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Wat de precieze schade is, is nog niet bekendgemaakt. Wel dat de blessure dermate ernstig is, dat het seizoen voor de 28-jarige Beukers zo goed als zeker ten einde is. Het EK dat over drie weken begint in Luzern komt sowieso te vroeg. Ook de WK van eind augustus, waar olympische kwalificatie moet worden afgedwongen, staat ook op de tocht,

Beukers was door bondscoach Verdonkschot juist afgelopen maand geselecteerd voor de dubbelvier, de absolute prioriteitsboot binnen het vrouwenroeien. Twee jaar geleden werd de Leidse roeister nog wereldkampioen in het Amerikaanse Sarasota. Haar plek in de boot word voorlopig ingenomen door Roos de Jong, die vanuit de dubbeltwee overstapt naar de dubbelvier.

Beukers was in 2017 Leids sportvrouw van het jaar, nadat ze in de zomer van 2016 Olympisch zilver had gewonnen in Rio. In 2017 werd zij wereldkampioen in de Verenigde Staten. In datzelfde jaar veroverde zij met de succesvolle dubbelvier ook een zilveren medaille op het EK in Tsjechië.

2019-05-28T04:03:30+00:00maandag 20 mei, 2019|