Vermaas strandt met Oranje in kwartfinale

//Vermaas strandt met Oranje in kwartfinale

Tafeltennisster Kim Vermaas van het Leidse Scylla en lid van de Leidse Olympische Ploeg is met het Nederlands team uitgeschakeld op de European Games. Nadat thuisland Wit-Rusland nog overtuigend werd verslagen, was Duitsland met 3-1 in de kwartfinale gisteren een maatje te groot.

NEDERLAND-DUITSLAND: 1-3

Het Nederlands Damesteam is op de European Games uitgeschakeld. Duitsland, de nummer 1 van de plaatsingslijst, was vanmiddag te sterk voor Kim Vermaas en haar teamgenoten Li Jie en Britt Eerland.

Net als in de gewonnen wedstrijd tegen Wit-Rusland startten Kim en Britt in het dubbel. Ditmaal zat een overwinning er helaas niet in. Petrissa Solja (nr 26 van de wereldranglijst) en Nina Mittelham (45e op de wereldranglijst) waren net wat te sterk (9-11, 7-11, 12-10, 5-11).

Li Jie moest vervolgens tegen Han Ying (nr 50 van de wereldranglijst). Net als in het enkeltoernooi was Han de sterkste.

Na de 0-2 achterstand bracht Britt de spanning in de wedstrijd terug na een knappe 3-1 winst op Solja. Meer zat er echter niet in. Han Ying bracht met een degelijke 3-0 overwinning op Kim Duitsland naar de halve finale. Daar zal het team uitkomen tegen Polen.

Tekst: Reanne van Kleef (Sleutelstad)
Foto: Scylla

2019-06-28T20:04:47+00:00vrijdag 28 juni, 2019|