Davy van den Dop

//Davy van den Dop
Davy van den Dop2019-01-29T14:22:50+00:00
Volledige Naam: Davy van den Dop
Geboortedatum:  24 juli 1989
Geboorteplaats: Leiden
Discipline: Rolstoelrugby

Davy van den Dop studeert commerciële economie aan de Hogeschool Leiden en stort zich vol overgave op zijn sport rolstoelrugby. Maar het is niet altijd even makkelijk geweest…

De 29-jarige is geboren en getogen in Leiden. Davy is geboren met het FFU-syndroom, wat betekent dat hij een afwijking heeft aan alle vier zijn ledematen. Hij heeft zes jaar lang een gameverslaving gehad en woog 140 kilo.” Van de ene op andere dag was Davy het zat en veranderde zijn leven drastisch.

Davy ging aan de slag bij een telefoonbedrijf, maar wilde na een tijdje meer doen met zijn leven. “Ik ben toen twee maanden naar Spanje gegaan om daar de taal te leren. Ik wilde gewoon iets doen wat ik leuk vond. Ik heb het daar uiteindelijk geweldig naar mijn zin gehad en kwam erachter dat ik makkelijk een studie aan zou kunnen.” Terwijl de meeste leeftijdsgenoten een studie aan het afronden waren, ging Davy beginnen aan zijn studie commerciële economie. Ook ging Davy gezonder eten en sporten en viel daarmee flink af.

Van den Dop zit in de beste tijd van zijn leven. Hij is fit, gamet met mate en heeft een nieuwe hobby gevonden: rolstoelrugby. “Ik ben een keer naar een talentendag van NOC*NSF geweest en kwam daar in aanraking met rolstoelrugby. Ik liet mij overhalen om een rondje mee te doen. Het ging voor geen meter, maar ik vond het wel leuk.” Twee dagen later werd Davy lid van de club in Amsterdam. Davy is gesteund door rugbyclub DIOK bezig om een team op te richten in Leiden.