Röell bij selectie Holland Acht

//Röell bij selectie Holland Acht

Als het goed gaat, dan geeft dat vertrouwen. Met dat gevoel kijkt Boudewijn Röell als onderdeel van de selectie van de Holland Acht vooruit naar de komende periode. Hoe zo’n selectie gaat? Wij spraken Boudewijn en hij was daarover kort maar duidelijk: “Op z’n Marks”.

Het was voor Boudewijn uiteindelijk geen hele grote verrassing, maar blij is hij wel. Vandaag werd op trainingskamp in Gavirate (Italië) de selectie van de Holland acht bekend gemaakt. Deze bestaat naast Boudewijn uit Björn van de Ende (Skøll), Bram Schwarz (Nereus), Jasper Tissen (Skadi), Robert Lücken (Nereus), Mechiel Versluis (Okeanos), Ruben Knab (Nereus), Vincent van der Want (Nereus) en als reserve Jacob van de Kerkhof (Triton) en Kaj Hendriks (Triton). Het viertje waar Boudewijn vandaag nog mee geracet heeft bleek tot twee keer toe de snelste, wat natuurlijk credits oplevert. “Het is een stukje goed varen op dit moment en de basis van je resultaten in het verleden die je een plekje in de acht opleveren”.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten bleef ook vandaag de sfeer in Italië goed. “Natuurlijk wil iedereen een plekje in de boot, maar uiteindelijk wil iedereen vooral dat de snelste acht op het water ligt”, aldus Boudewijn. De afgelopen dagen stonden in het teken van hard en veel trainen maar ook veel fun. Een cameraploeg van partner Red Bull was aanwezig en alle trucjes werden uit de kast gehaald om binnenkort terug te zien in een kleine documentaire over de Holland acht. Naast het acteerwerk en het trainen is er nog genoeg tijd om te socializen. Ook in het pokeren blijkt de ene roeier beter dan de andere.

In de goede sfeer is er zelfs een nieuwe online challenge ontstaan, de #threestrokeschallenge, waarbij in drie halen een zo hard mogelijke haal neergezet dient te worden. Zelfs Arie Boomsma bleek gevoelig voor deze online uitdaging.

Of de selectie nu helemaal vast staat? Dat niet. Richting de EK is het wel de bedoeling om met deze groep te blijven roeien. Alleen Kaj Hendriks krijgt nog een moment om zich te bewijzen, hij heeft een kleine trainingsachterstand en op basis van zijn verleden verdient hij nog een kans. Als de EK met deze groep goed gaan is er geen reden om de selectie aan te passen, maar daar moet wel top drie voor gevaren worden. Als dat niet lukt zal er toch geselecteerd blijven worden.

Komende zondag vertrekt de ploeg weer terug naar Nederland om daar vier weken te trainen. Vervolgens komt de ploeg weer terug in Italië om nog twee weken op trainingskamp te trainen richting het seizoen. Met deze acht heeft Boudewijn vertrouwen in dat seizoen. Met een gouden droom is hij dit Olympische traject ingestapt en op dit moment lijkt de acht op de goede weg. “Fysiek zijn we bezig met een geweldig schema. Ik kan met niet voorstellen dat het niet kan lukken, we zijn echt op een goede manier bezig. Het geeft vertrouwen als het goed

Tekst en foto: Asopos de Vliet

2019-02-23T07:59:58+00:00zaterdag 23 februari, 2019|