Olympische Avond groot succes

//Olympische Avond groot succes

De 2e Olympische Avond was een groot succes. De Leidse Olympische Ploeg is uitgebreid tot maar liefst 20 sporters die nog strijden voor kwalificatie voor de Olympische Zomerspelen die in Tokio gehouden worden van 14 juli tot 9 augustus 2020.

Sprintster Tessa van Schagen stopte met topsport, maar daar staan 5 nieuwe leden van de Leidse formatie tegenover. Het zijn allemaal roeiers: Finn Florijn, Bart Lukkes, Fleur Jaspers, Mieke Wilms en stuurvrouw Yadi van Holst.

Ook werd de Topsport Leiden Ambassadeursploeg voorgesteld, die vanaf februari de scholen langs gaan om kinderen tot sporten en bewegen te inspireren. Voor hen is een programma geschreven. De ambassadeurs zijn stuk voor stuk ex-topsporters die zich willen inzetten voor jeugd.

Verder was judoka Dennis van der Geest in Leiden en vertelde veel over zijn eigen carrière en Olympische ervaringen.

Het programma werd aangevuld door presentatie van Ed Maan en Ronald Florijn over de boten in het roeien, Noah Schutte (foto Sleutelstad) over de wonderschoen Nike VaporFly en Ben van BEgmond en Jordy van der Klaauw over de diensten van SPORTJA, de in topsport gespecialiseerde sportschool.

2020-03-01T21:03:45+00:00donderdag 16 januari, 2020|