Iefke van Belkum

//Iefke van Belkum
Iefke van Belkum2019-01-13T14:49:08+00:00
Volledige Naam: lefke van Belkum
Geboortedatum: 22 juli 1986
Geboorteplaats: Leiden
Lengte: 1,85 m
Gewicht: 72 kg
Discipline: Waterpolo
Olympische Spelen: 2008

Iefke van Belkum een Nederlandse waterpolospeelster. Ze speelt rechtshandig. lefke van Belkum waterpoloëd en zwemt vanaf haar tiende jaar bij De Zijl-LGB in Leiden. In 2000 maakte ze reeds haar debuut in het eerste damesteam. In 2004 werd ze Europees jeugdkampioen en uitgeroepen tot het waterpolotalent van het jaar. Ze verliet Nederland toen ze een studiebeurs kreeg aangeboden om te studeren aan de Manoa Universiteit op HawaT. Hier studeerde ze Sales Management. Twee jaar later werd zij uitgeroepen tot de beste speelster van de Verenigde Staten van Amerika.

Speciaal voor de Olympische Spelen kwam ze terug naar Nederland. In 2008 maakte ze haar olympische debuut en is zij vaste speelster van de waterpoloploeg op de Olympische Spelen van Peking. Met het Nederlands team haalde ze hier de titel. Na de Spelen is ze gaan spelen voor Ethnikos Piraeus uit Griekenland.

lefke van Belkum komt uit een bekende waterpolofamilie, haar ooms Marc en Stan van Belkum hebben ook deelgenomen aan een Olympische Spelen.