Juliëtte Pijnacker op trainingsstage naar VS

//Juliëtte Pijnacker op trainingsstage naar VS

De 15-jarige Leidse turnster Juliëtte Pijnacker vertrekt eind februari samen met haar teamgenote Sanna Veerman en trainer Wolther Kooistra voor een trainingsstage naar Greensboro. (USA). Daar zal het drietal eerst ruim een week samen met Amerikaanse elite turnsters trainen in een state of the art trainingscentrum.  Aan het einde van de week is de prestigieuze American Cup, waar Sanna Veerman namens Nederland aan deel zal nemen.

“Het is geweldig dat ik deze stage mee mag maken” zegt Juliette Pijnacker. “Ik hoop dat ik in de nabije toekomst ook wereldbekerwedstrijden als deze mag turnen, ik kan nu van heel dichtbij mee maken hoe het er aan toe gaat. Hier kan ik heel veel van leren”.

 

Juliëtte heeft een jaar met ups en downs achter de rug. In april werd ze met het Nederlandse juniorenteam eerste bij de Austrian open. In juni brak ze, een week voor de kwalificatie voor het jeugd EK, haar voet. Toen ze net gerevalideerd was, brak ze nogmaals haar voet. “Ik ben gelukkig nu weer hersteld van alle blessures. Ik ga dit jaar gebruiken om mijn programma uit te bouwen en stabiel te krijgen. Ik hoop dat ik me in juni kan kwalificeren voor de WK trajectselectie. Tijdens het WK in oktober in Stuttgart kan Nederland zich kwalificeren voor een teamplek bij de Olympische Spelen in Tokyo. Het WK is dus de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Voor het WK team zelf zal ik misschien nog wel te jong en onervaren zijn, maar het zou heel leerzaam zijn om zo’n trajectselectie mee te kunnen maken als voorbereiding op grote toernooien in de toekomst”.

 

Juliëtte traint 30 uur per week bij de eredivisievereniging Turnz Amsterdam Gymnastics. Tot haar 8e jaar turnde Juliëtte in Leiden bij Nieuw Brunhilde, de vereniging die later is opgegaan in Gymsport Leiden. Juliëtte maakt deel uit van de Oranje-selectie van de turnbond KNGU en is lid van de Leidse Olympische Ploeg.

 

2019-02-07T12:46:56+00:00donderdag 7 februari, 2019|