Jonne Moleman in Leidse Olympische Ploeg

//Jonne Moleman in Leidse Olympische Ploeg

Topsport Leiden heeft Jonne Moleman geselecteerd voor de Leidse Olympische Ploeg. De para-zwemster kreeg haar jack met Team Leiden erop uitgereikt door topsportcoördinator Tjeerd Scheffer omdat zij door haar prestaties in aanmerking lijkt te komen voor kwalificatie voor de Paralympics in Tokyo 2020. Moleman is de zestiende topsporter in de Leidse ploeg.

Moleman is in haar categorie de snelste van de wereld op de 1.500 meter en 800 meter vrije slag, 200 en 100 meter rugslag en wisselslag. Ook is de zwemster van LinK Leiden in het bezit van Nederlandse records op 8 afstanden vrije slag, rugslag en wisselslag en is zij regerend Nederlands kampioen op 800 meter vrij, 100 meter rug- en wisselslag.

Moleman vindt het een grote eer dat ze is opgenomen in de virtuele ploeg: “Ik voel me echt vereerd dat ik deze jas mag dragen. Het motiveert me nog meer en het is mooi dat andere mensen ook mijn prestaties zien. Ik kan hier alleen nog maar meer door leren.” De eerste stap richting de Paralympische Spelen is voor Moleman in april kwalificatie voor het WK. Daar kan ze zich vervolgens plaatsen voor de Paralympics.

De Leidse Olympische Ploeg is samengesteld uit Leidse topsporters die zich kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020.  Zij worden publicitair gevolgd en krijgen door Topsport Leiden een aantal faciliteiten aangereikt, zoals een sportpsycholoog, een sportdiëtiste, een personal coach en de bijbehorende krachttraining in een gespecialiseerde topsportschool. En natuurlijk de morele steun van de stad Leiden.

Foto: Emile van Aelst

Geselecteerd door de Leidse Olympische Ploeg zijn:

Laurine van Riessen baanwielrennen (SWIFT)
Davy van den Dop Rolstoelrugby (DIOK)
Karolien Florijn Roeien (Die Leythe)
Isabel van Opzeeland Roeien (Die Leythe)
Kim Vermaas Tafeltennis (Scylla)
Noah Schutte (VS) atletiek (middellange afstanden) (Leiden Atletiek)
Ward van Zeijl Roeien (Asopos de Vliet)
Stef Broenink Roeien (Njord)
Elaine Pen eventing (paardensport)
Annika van der Meer para-roeien (Njord)
Tessa van Schagen atletiek (sprint) (Leiden Atletiek)
Boudewijn Röell Roeien (Asopos de Vliet)
Nicole Beukers Roeien (Njord)
Rozanne Voorvelt Waterpolo (ZVL-1886)
Juliëtte Pijnacker Turnen (Amsterdam)
Jonne Moleman Zwemmen (LinK)
2019-02-11T10:29:59+00:00woensdag 6 februari, 2019|