Nicole Beukers en Karolien Florijn naar OS 2020

//Nicole Beukers en Karolien Florijn naar OS 2020

Nicole Beukers en Karolien Florijn kwalificeerden zich tijdens de WK in Linz (Oos) met respectievelijk de dubbelvier en de vier-zonder-stuurvrouw voor Tokio 2020. Beukers van het Leidse Njord won meteen de voorwedstrijd en plaatste zich daarmee meteen ook voor de finale.

Olivia van Rooijen, Inge Janssen, Sophie Souwer en Nicole Beukers (foto) lieten in hun serie twee favorieten achter zich. Na 2 kilometer roeien was hun voorsprong op titelverdediger Polen 0,79. Duitsland werd op tweeënhalve seconde derde. In de A-finale pakte de boot de bronzen plak achter het oppermachtige China en Polen. Het verschil tussen de nummers twee en drie bedroeg slechts drie honderdsten van een seconde.

Die Leythe-roeister Florijn was samen met haar ploeggenoten Ellen Hogerwerf, Ymkje Clevering en Veronique Meester ruimschoots de snelste in de halve eindstrijd. Het kwartet maakte vooral in het eerste deel van de race het verschil. Polen finishte uiteindelijk als tweede op 2,5 seconden van de Nederlanders. In de finale greep de boot het zilver. Begin juni veroverde het kwartet al een gouden medaille op de EK in Luzern.

2019-09-30T08:25:21+00:00vrijdag 30 augustus, 2019|